Αθλητικό massage

 

Το αθλητικό μασάζ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθάει αθλητές. Είναι συνδυασμός τεχνικών μάλαξης και επικεντρώνεται σε περιοχές που σχετίζονται με το άθλημα. Εστιάζει στους μύες οι οποίοι λειτουργούν σε μία επαναλαμβανόμενη κίνηση και έχουν κουραστεί από αυτή. Επίσης, βοηθάει στην προετοιμασία του σώματος για την μέγιστη απόδοση, ενώ παράλληλα προλαμβάνει και θεραπεύει τραυματισμούς.

Το προ-αγωνιστικό μασάζ είναι επιφανειακό, ενεργητικό, τονώνει και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει τους μύες να οξυγονώνονται καλύτερα και αυξάνει την ελαστικότητα στις μυϊκές ομάδες που συσχετίζονται με το άθλημα.

Το μετά-αγωνιστικό μασάζ ή μασάζ ανάρρωσης χρησιμοποιείται για την τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και της φλεβικής επιστροφής και εκ’ τούτου την αποβολή των τοξινών από το μυϊκό σύστημα. Διεγείρει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ομοιόσταση, στην μείωση του πόνου , την ανακούφιση του άγχους και του στρες. Επίσης, βελτιώνουν τον ύπνο και αυξάνουν την ευεξία του αθλητή.