Σπονδυλοθεραπεία – Spineworks

Τι είναι η Σπονδυλοθεραπεία

Η Spineworks (Σπονδυλοθεραπεία) είναι ένα σύστημα που απευθύνεται στους
απροσδιόριστους πόνους της πλάτης και άλλων μερών του σώματος. Είναι μια εκτενής σωματική θεραπεία με συγκεκριμένη νευρομυϊκή προσέγγιση που  καθιστά δυνατή την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης χωρίς την εφαρμογή πίεσης.
Η σπονδυλική στήλη είναι ο προστάτης του νωτιαίου μυελού και γι'αυτό είναι ίσως ο σημαντικότερος τομέας του ανθρώπινου σώματος και έχει κρίσιμη σχέση με πολλά προβλήματα. Η ένταση μέσα στη πλάτη και τους  σπονδυλικούς μυς μπορεί να σχετίζεται με τον πόνο σε πολλά μέρη του σώματος και της ίδιας της πλάτης καθώς και με πολλά συμπτώματα και ασθένειες που φαίνονται να μην έχουν σχέση. Απλά σκεφτείτε όλα εκείνα τα νεύρα που διατρέχουν το μήκος της  πονδυλικής στήλης και βγαίνουν έξω από τα μεσοδιαστήματα των σπονδύλων για να ελέγξουν κάποιο όργανο ή μηχανική λειτουργία.

Οι τεχνικές Spineworks είναι σχεδιασμένες με βάση την αρχή “όχι πίεση” .Αυτή η προσέγγιση προκαλεί μια αναδόμηση της διακεκομμένης επικοινωνίας μεταξύ εγκεφάλου – νεύρων – μυών και συνδέεται με την εσωτερική μνήμη των μυών για να επαναφέρει τον σύνδεσμο ανάμεσα στον εγκέφαλο και τους μυς.

Στη συνέχεια, αυτό διεγείρει της διαδικασίες ίασης του σώματος που εξανεμίζουν τον πόνο, ανακουφίζουν τον μυϊκό σπασμό και επιταχύνουν την ίαση.  Με αυτό το τρόπο, ο μηχανισμός ίασης του ίδιου του ατόμου είναι αυτό που απαλλάσσει και χαλαρώνει το μυ.