ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΕΙΔΟΓΓΟΝΑΣ - ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΟΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (Vo2Max) ΣΤΟ ΧΕΙΡΩΝ

Η εργομέτρηση είναι η διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας και της μυικής προσπάθειας και δύναμης, μέσα από συγκεκριμένες δοκιμασίες.

Η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) αποτελεί κύριο βιολογικό δείκτη της αερόβιας αντοχής και θεωρείται ως η χρησιμότερη παράμετρος για το σχεδιασμό των προπονητικών προγραμμάτων σε αθλητές και μη. Τι είναι η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου;

Η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2 max) είναι ο μέγιστος όγκος οξυγόνου που μπορούν να καταναλώσουν οι ιστοί ενός ατόμου κατά τη σωματική άσκηση, στη μονάδα του χρόνου.

Θεωρητικά όσο περισσότερο Ο2 προσλαμβάνουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η καρδιοαναπνευστική μας αντοχή ώστε να μπορέσει ο οργανισμός μας να παράγει σωματικό έργο. Γνωρίζοντας την VO2 max σου, δηλαδή την μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου του οργανισμού σου, μπορείς να δείς σε ποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκεσαι. Από τι εξαρτάται η τιμή της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου?

Από την κληρονομικότητα Από το φύλο (Οι άντρες έχουν υψηλότερη τιμή από τις γυναίκες ίδια ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας, κατά 15-20%) Από την ηλικία (Φτάνει στην κορύφωσή της περίπου στα 30 έτη και από τότε αρχίζει μία σταδιακή πτώση κατά 8% ανά δεκαετία. Πτώση η οποία επηρεάζεται από την προπονητική παρέμβαση Από το προπονητικό επίπεδο) Σύσταση σώματος Όσο πιο μεγάλο είναι το σωματικό μας βάρος τόσο πιο μικρή σχετική τιμή VO2 max θα έχουμε. Από το περιβάλλον (Αν βρισκόμαστε σε υψηλό υψόμετρο-Άνω των 1500 μέτρων, αρχίζει παρουσιάζεται μία σταδιακή μείωση της VO2max ακόμα και σε εγκλιματισμένα άτομα). -Ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν όλοι τεστ εύρεσης της VO2 max, παρότι υπάρχουν τα μέγιστα και τα υπομέγιστα τεστ, τα οποία είναι κατάλληλα για άτομα χαμηλής φυσικής κατάστασης, η φύση της διαδικασίας την καθιστά επικίνδυνη.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται τα τεστ από άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως τους καρδιαγγειακού συστήματος.Στην περίπτωση αποκατάστασεις που πρεπει να βρεθεί η τιμή της VO2 max, τότε χρησιμοποιούνται υπομέγιστα τεστ με την παρουσία του ιατρού. Cosmed Fitmate Pro-σύστημα μέτρησης Φυσικής Κατάστασης και Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας Με μια ματιά Μέτρηση VO2max & υπομέγιστου VO2max

Καρδιοαναπνευστικό Έλεγχο (VO2max) Αναερόβιο κατώφλι και Ζώνες προπόνησης Μέτρηση Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (RMR) Θερμιδική κατανάλωση κατά την άσκηση Σχεδιασμός Ενεργειακού Ισοζυγίου Πρόγραμμα διατροφής και άσκησης

Γιατί να επιλέξω τον Μιχάηλ;

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

O Μιχάλης έχει δημιουργήσει δύο κεντρα αποκαταστασης, στην Νίκαια και στην Γλυφάδα, πλήρως εξοπλισμένους για να υποδεχτεί τα περιστατικά σας. Στους χώρους μας θα βρείτε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και όργανα.

Η πολύχρονη εμπειρία του αλλά και η συνεχής έρευνα και επιμόρφωση πάνω στην τομέα του κάνουν τον Μιχάλη να ξεχωρίζει στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο ΧΕΙΡΩΝ - Κέντρο Θεραπείας & Αποκατάστασης μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες όπως χειροπρακτικη-οστεοπαθητικη, ΒελονισμόΑποκατασταση μυοσκελετικων παθησεων, θεραπευτικές μαλάξεις, Εργομετρική Αξιολόγηση, Αξιολόγηση σπονδυλικής στήλης, Εξεταση θερμογραφίας, Πελματογράφημα, Προπονητικά Προγράμματα κ.α

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κριτικές Πελατών