ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΩΝ

Η Χειροπρακτική είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική. Η χειροπρακτική θεραπεία είναι ένας φυσικός και ασφαλής τρόπος για να θεραπευτεί το σώμα από τη δυσκαμψία και τον πόνο. Οι χειροπράκτες ειδικεύονται στη διάγνωση, την θεραπεία και την διαχείριση προβλημάτων με το νευρομυοσκελετικό σύστημα. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τα νεύρα του σώματος, με ιδιαίτερη έμφαση στη σπονδυλική στήλη.

Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα. Η χειροπρακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ασθενείς όλων των
ηλικιών και δεν περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων ή χειρουργικής επέμβασης.

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΩΝ

Η Οστεοπαθητική προσεγγίζει ολιστικά το ανθρώπινο σώμα και διορθώνει τη μηχανική αταξία του ανθρώπινου σκελετού. Με ειδικούς χειρισμούς και τεχνικές, ο οστεοπαθητικός «διαβάζει» το σώμα και διορθώνει ανωμαλίες και παρεκκλίσεις της φυσιολογικής δομής του, ανακουφίζοντας έτσι άμεσα μικρούς και μεγάλους, σε ελάχιστο χρόνο θεραπείας.

Η Οστεοπαθητική δίνει ιδιαίτερη σημασία στα
προβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορροπίες. Είναι η μοναδική επιστήμη που ασχολείται με την περιτονία του σώματος, ένα δομικό στοιχείο που έως πρόσφατα αγνοούταν και ευθύνεται για την άρτια λειτουργία, συνεργασία και ισορροπία όλων των στοιχείων του σώματος. Χρησιμοποιώντας τεχνικές «απελευθέρωσης», συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των μυών, συνδέσμων, αρθρώσεων, σπλάχνων που παρεμποδίζουν την καλή λειτουργία των υγρών του σώματος (αίμα, λεμφικό υγρό κλπ). Βασικός της στόχος είναι η βελτίωση της ελαστικότητα των ιστών και των αρθρώσεων, προκειμένου το άτομο να αποκτήσει ευκινησία.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στην πρώτη σας επίσκεψη, μπορείτε να περιμένετε να λάβετε μια ολοκληρωμένη αρχική διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους ιατρικού ιστορικού και του τρέχοντος ιστορικού παραπόνων και μια ενδελεχή εξέταση, η οποία περιλαμβάνει ορθοπεδική ανάλυση, νευρολογική και μυϊκή εξέταση. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής σας, ο χειροπράκτης σας θα παράσχει μια αναφορά ευρημάτων, θα συζητήσει τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές και θα σας δώσει  την ευκαιρία να κάνετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

number-one
1ο ΒΗΜΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Συζητάμε τι σας οδήγησε να μας δείτε, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ανησυχιών και στόχων για την υγεία, για να καθορίσουμε πώς η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να σας βοηθήσει.

number-2
2ο ΒΗΜΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Χρησιμοποιούμε ανάλυση στάσης και κίνησης για να αξιολογήσουμε πώς το σώμα σας αλληλεπιδρά με τη βαρύτητα μέσω της στάσης του σώματος, του περπατήματος και του οκλαδόν. Αυτό μας επιτρέπει να βρούμε βασικούς τομείς στρες ή καταπόνησης στο σώμα σας.

number-3
3ο ΒΗΜΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στη συνέχεια, αξιολογούμε τη δύναμή σας, τα αντανακλαστικά και την κίνησή σας και πραγματοποιούμε τυχόν απαραίτητες ορθοπεδικές εξετάσεις.

number-four
4ο ΒΗΜΑ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Θα αξιολογήσουμε τη διακύμανση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού σας ρυθμού. Αυτό μας δίνει μια εικόνα για το πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής σας.

number-5
5ο ΒΗΜΑ

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Αφού ολοκληρώσουμε τα βήματα 1-4, ο χειροπράκτης σας θα αποφασίσει εάν απαιτούνται κλινικά ακτινογραφίες για την περαιτέρω αξιολόγηση της δομής των αρθρώσεων σας.

six
6ο ΒΗΜΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο χειροπράκτης σας θα έχει τώρα μια εις βάθος κατανόηση του πώς λειτουργεί το σώμα σας. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσουμε το προσαρμοσμένο σχέδιο φροντίδας σας, για να σας δώσουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η χειροπρακτική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση κινητοποίησης και χειρισμού του μυοσκελετικού συστήματος που βοηθούν:

  • μείωση του πόνου
  • βελτίωση της λειτουργίας
  • βελτιώστε τα μοτίβα κίνησης
  • μειώστε τον μυϊκό σπασμό
  • βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του νευρικού συστήματος
  • επιτρέψτε στο σώμα να επουλωθεί φυσικά

Ο χειροπράκτης σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με πιθανούς εργονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κατάστασή σας και θα σας προτείνει τροποποιήσεις ή αλλαγές στις καθημερινές δραστηριότητες. Θα παρέχουμε επίσης μια συνταγογραφούμενη σειρά ασκήσεων που βοηθούν στην ενίσχυση του σώματός σας και στην πρόληψη της επανεμφάνισης της κατάστασής σας. Επιπλέον, θα σας παρέχουμε συνεχή υποστήριξη για τη διαχείριση του πόνου, τους αθλητικούς τραυματισμούς και την αποκατάστασή σας.

Όλοι οι ασθενείς είναι άτομα όπως ακριβώς και οι καταστάσεις που
παρουσιάζουν. Επομένως, ο αριθμός των θεραπειών που χρειάζεστε θα βασίζεται στη διάγνωσή σας, τη σοβαρότητα της κατάστασής σας, τα αποτελέσματα της εξέτασής σας καθώς και προγνωστικούς παράγοντες όπως η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, ο τρόπος ζωής και το στάδιο της παρουσίασής σας. Ο χειροπράκτης σας θα συζητήσει τον αριθμό των αναμενόμενων θεραπειών που ενδέχεται να βελτιώσουν την κατάστασή σας. Θα σας
παρακολουθούμε στενά και θα σας επαναξιολογούμε για να διασφαλίσουμε ότι προχωράτε και βελτιώνεστε με κάθε επίσκεψη.

Γιατί να επιλέξω τον Μιχάηλ;

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

O Μιχάλης έχει δημιουργήσει δύο κεντρα αποκαταστασης, στην Νίκαια και στην Γλυφάδα, πλήρως εξοπλισμένους για να υποδεχτεί τα περιστατικά σας. Στους χώρους μας θα βρείτε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και όργανα.

Η πολύχρονη εμπειρία του αλλά και η συνεχής έρευνα και επιμόρφωση πάνω στην τομέα του κάνουν τον Μιχάλη να ξεχωρίζει στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο ΧΕΙΡΩΝ - Κέντρο Θεραπείας & Αποκατάστασης μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες όπως χειροπρακτικη-οστεοπαθητικη, ΒελονισμόΑποκατασταση μυοσκελετικων παθησεων, θεραπευτικές μαλάξεις, Εργομετρική Αξιολόγηση, Αξιολόγηση σπονδυλικής στήλης, Εξεταση θερμογραφίας, Πελματογράφημα, Προπονητικά Προγράμματα κ.α

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κριτικές Πελατών