ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΕΙΔΟΓΓΟΝΑΣ - ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΟΣ

Mέτρηση βασικού μεταβολισμού RMR ΣΤΟ ΧΕΙΡΩΝ

Τι είναι ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR)?


Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται ώστε το σώμα να διατηρεί τις ζωτικές του λειτουργίες (λειτουργία της καρδιάς, η διαδικασία της αναπνοής κ.α) σε απόλυτη ηρεμία. Η τιμή αυτή διαφέρει κατά πολύ από άτομο σε άτομο, αφού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλλο, ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα. Είναι καθαρά προσωπική μέτρηση αφού ακόμη και μεταξύ ατόμων με παρόμοιο βάρος και ύψος η τιμή αυτή μεταβάλλεται σημαντικά.

Για ποιους είναι χρήσιμη η μέτρηση μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (RMR);

  • Αθλητές επαγγελματίες και μη– Η μέτρηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας (RMR) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το σχεδιασμό ενός πλήρως εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης για να φτάσουν  το στόχος τους.

 

  • Για άτομα που ξεκινάνε ή είναι ήδη σε διατροφή – Ο βασικός μεταβολισμός ηρεμίας αποτελεί θεμέλιο λίθο για το σχεδιασμό μιας διατροφικής παρέμβασης. Η σωστή εκτίμηση του βασικού μεταβολισμού επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα του διατροφικού πλάνου και την απώλεια ή αύξηση βάρους.

 

Πώς πραγματοποιείται η μέτρηση βασικού μεταβολισμού (RMR);

O εξεταζόμενος, κάθεται στο κρεβάτι , εφαρμόζοντας μια ειδική αποστειρωμένη μάσκα στο πρόσωπό, εισπνέοντας και εκπνέοντας σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας για χρονικό διάστημα 12-15 λεπτά περίπου.

 

Τέλος για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διαχείρισης βάρους λαμβάνουμε υπόψιν μας 3 παραμέτρους:

  • RMR
  • Τρόπο ζωής
  • Φυσική δραστηριότητα

Ο μεταβολισμός μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από παράγοντες όπως: ηλικία, φύλλο, γενετικοί παράγοντες, ορμονικοί παράγοντες, αυξημένο βάρος, φαρμακευτική αγωγή, άσκηση

 

Η μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα άτομα χωρίς περιορισμούς.

Γιατί να επιλέξω τον Μιχάηλ;

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

O Μιχάλης έχει δημιουργήσει δύο κεντρα αποκαταστασης, στην Νίκαια και στην Γλυφάδα, πλήρως εξοπλισμένους για να υποδεχτεί τα περιστατικά σας. Στους χώρους μας θα βρείτε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και όργανα.

Η πολύχρονη εμπειρία του αλλά και η συνεχής έρευνα και επιμόρφωση πάνω στην τομέα του κάνουν τον Μιχάλη να ξεχωρίζει στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο ΧΕΙΡΩΝ - Κέντρο Θεραπείας & Αποκατάστασης μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες όπως χειροπρακτικη-οστεοπαθητικη, ΒελονισμόΑποκατασταση μυοσκελετικων παθησεων, θεραπευτικές μαλάξεις, Εργομετρική Αξιολόγηση, Αξιολόγηση σπονδυλικής στήλης, Εξεταση θερμογραφίας, Πελματογράφημα, Προπονητικά Προγράμματα κ.α

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κριτικές Πελατών