Blog

Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Ιπποκράτης εδώ και 2500 χρόνια έδινε μεγάλη σημασία στην τροφή. Έλεγε:  «Η τροφή σου ας είναι το φάρμακό σου» και ότι « Όλες  οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο» γιαυτό τον λόγο  πρότεινε ειδική διατροφή και καθαρμούς σώματος για πρόληψη  και για θεραπεία. Αλλά  η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική   και η Aγιουβέρδικη Ιατρική της Ινδίας έλεγαν ότι « Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο». Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία και ότι ένα τοξινωμένο έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα,  η κατάθλιψη ,το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα κλπ.

 Είναι φανερό ότι το σώμα έχει την ικανότητα να βρίσκει την υγεία του και να θεραπεύει τον εαυτό του όταν τα κύτταρα έχουν τη σωστή θρέψη. Σχεδόν καμιά ασθένεια δε μπορεί να υπάρξει όταν το αίμα είναι «καθαρό» και τα κύτταρα τρέφονται σωστά, οπότε το κυκλοφορικό σύστημα μπορεί να απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες.

 Ένα μεγάλο μέρος από τις τροφές που καταναλώνει ο σύγχρονος άνθρωπος δεν χωνεύονται σωστά, γιατί η θερμότητα από το μαγείρεμα και άλλοι παράγοντες, καταστρέφουν τα ένζυμα που υπάρχουν στην τροφή και είναι απαραίτητα για την σωστή χώνευση. Αν αυτές οι άχρηστες ουσίες δεν αποβληθούν από τον οργανισμό μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αρχίζουν να σαπίζουν και τότε, ολόκληρο το παχύ έντερο προσφέρεται για την ανάπτυξη βλαβερών βακτηριδίων. Το παχύ έντερο είναι ο «σκουπιδότοπος» για όλες τις άχρηστες ουσίες και θα πρέπει να αποβάλλονται καθημερινά από αυτό, γεγονός που δεν γίνεται πάντοτε όπως πχ στα  άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα

Η χλωρίδα του εντέρου:  Στο έντερο μας «κατοικούν» περίπου 100,000,000,000,000 μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για την καλή του λειτουργία. Τα αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα , η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, η ζάχαρη ,τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το χρόνιο στρές, οι χρόνιες λοιμώξεις κ.α., προκαλούν διαταραχή στην μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου με αποτέλεσμα μυκητιάσεις όπως η γνωστήcandida, που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους μετά την λήψη αντιβιοτικών .

Το φράγμα του εντέρου: Είναι ο «θυρωρός» που αποφασίζει τι περνάει και τι δεν περνάει. . Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός δηλαδή έχουμε «το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου», μεγάλα μόρια άπεπτης  πρωτεΐνης περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.

Αν ακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα στο μονοπάτι της υγείας θα δώσουμε στον οργανισμό μας την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται .

Βήμα 1ο  Προστατεύστε το έντερο με σωστή διατροφή

Βήμα 2ο Βάλτε στην καθημερινή διατροφή αποτοξινωτικούς χυμούς

Βήμα 3ο Αποτοξινωθείτε  από τα βαρέα μέταλλα.

Βήμα 4ο Κάνετε κατά καιρούς υδροκαθαρισμούς του παχέως εντέρου και υποκλυσμούς

Βήμα 5ο Απομάκρυνση τοξίνων από το δέρμα.

Με θειικό Μαγνήσιο (άλατα Εpson)

Βήμα 6  Ασιτία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *